Botez

File din jurnal de nunta

Venirea pe lume a unui copil este un motiv de bucurie fara limite. La fel este si momentul crestinarii sale. Insa, botezul nu este complet fara o petrecere in cinstea noului membru al familiei.

Noblesse Ballroom Mamaia este locatia perfecta pentru o petrecere de botez. Spatiosul salon, amplasat la intrare in statiunea Mamaia, va fi aranjat special pentru micutul dumneavoastra.

Nu vor lipsi decoratiunile tematice, vesele si colorate, care vor insufleti petrecerea de botez. In ambianta salonului Noblesse Ballroom, bebelusul dumneavoastra va fi un mic print sau printesa. La sfarsitul zilei veti fi fericiti ca ati ales Noblesse Ballroom Mamaia pentru unul dintre cele mai importante evenimente din viata dumneavoastra si a copilului dumneavoastra.

Botezul reprezinta momentul in care copilul este spalat de pacatul stramosesc, primeste un nume si intra in randul credinciosilor. La fel ca in cazul nuntilor, crestinarea unui copil se face conform unor obiceiuri si traditii transmise din generatie in generatie sau importate de pe alte meleaguri.

Echipa Noblesse Mamaia a intocmit un Jurnal de Botez care urmareste cele mai importante momente ale traditionalului eveniment.

Conform traditiei, micutul este purtat in brate de catre moasa pana la biserica. Odata ajuns la biserica, bebelusul este dat nasei. Toata desfasurarea ceremonialului este una plina de semnificatii. Nasii primesc binecuvantarea de a boteza copilul în urma unor rugaciuni speciale. Preotul sufla asupra apei de botez de trei ori, simbolizand coborarea Duhului Sfant peste cristelnita. Dupa ce este scos din cristelnita, pruncul este infasurat de nasa in crajma, o bucata de panza alba, nefinisata si nebrodata. Micutul va fi apoi sters, uns cu mir de catre preot si imbracat de nasa intr-un rand de haine noi, denumit trusou. Lumanarea de botez va fi adusa aprinsa pana acasa si nasul va face cu ea semnul crucii in dreptul usii de la intrare si o va stinge de grinda, rostind catre mama urmatoarea fraza: "Ti-am luat un pagan, ti-am adus un crestin!" Evenimentul se va incheia cu o petrecere. Potrivit unui obicei modern, in timpul petrecerii, mama si pruncul primesc vizita ursitoarelor care ii harazesc copilului destinul.

A doua zi dupa botez are loc prima baita care va fi infaptuita tot de catre nasa. Baia se pregateste cu apa calda in care se pune: un banut ca pruncul sa fie bogat, o verigheta ca sa fie iubit, busuioc, menta si musetel ca sa fie parfumat, o pana ca sa fie usor ca un fulg, apa sfintita ca sa fie pur, lapte ca sa fie alb si un ou ca sa fie sanatos. Dupa scaldat apa se varsa la radacina unui copac. Tot ritualul este insotit de muzica si chiuit, pentru ca micutul sa fie vesel si vioi.

In speranta ca jurnalul nostru de botez v-a fost folositor, echipa Noblesse Ballroom Mamaia va multumeste pentru timpul acordat lecturarii acestuia!